e-Usmjeri se! – novi interaktivni web portal Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

HZZ

Zanima li te nastavak obrazovanja, pronalazak posla ili možda želiš nove izazove i promjenu u karijeri – e-Usmjeravanje je pravo mjesto za tebe! Hrvatski zavod za zapošljavanje razvio je novi interaktivni web portal koji na jednom mjestu nudi odgovore na sva tvoja pitanja o poslu i karijeri.

Kako bi pronašao pravi posao za sebe, važno je napraviti dobar spoj onoga u čemu si dobar i onoga što voliš. Ako još nisi otkrio što te zanima i ne znaš kako izgleda tvoja poslovna budućnost, ispuni on-line upitnike i otkrij koja su zanimanja kao stvorena za tebe. Ako već znaš što želiš raditi, ali ne znaš kako određeni posao izgleda u praksi te koja znanja i vještine iziskuje, potraži odgovore na svoja pitanja među detaljnim opisima više od 250 različitih zanimanja.

Kako se putem ne bi izgubio, Kompas karijere pomaže ti i usmjerava te do informacija, uputa i alata koji su najkorisniji za tebe, dok ti Plan karijere pomaže u razumijevanju vlastitih želja i mogućnosti te ti olakšava postizanje zadanih ciljeva kroz jasno definirane korake. Izrada plana karijere koristan je proces koji ti može pomoći pri odabiru jasnog smjera u karijeri koju želiš. Plan možeš napraviti sam ili uz pomoć savjetnika ili druge stručne osobe.

Ako želiš biti u korak sa zahtjevima poslodavaca i odgovoriti na izazove tržišta rada, uključi se u programe profesionalnog razvoja! Nova znanja i učenje tijekom cijelog života pomažu ti u svijetu stalnih promjena i olakšavaju zapošljavanje. Na portalu se nalaze informacije o stipendijama, mogućnostima studiranja u zemljama Europske unije, studentskim razmjenama ili nastavku studija u inozemstvu. Ako nisi zadovoljan s razinom svojih vještina i znanja i spreman si na dodatno usavršavanje i učenje – potraži podatke o programima prekvalifikacija i osposobljavanja koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje s partnerskim organizacijama.

Portal nudi brojne druge pogodnosti kao što su: savjeti o učinkovitom traženju posla, sastavljanje životopisa te pravilno pisanje molbi za posao. Isto tako možeš vidjeti koja su najtraženija zanimanjima u Hrvatskoj te popis slobodnih radnih mjesta. Ako se odlučiš uploviti u poduzetničke vode, na e-Usmjeravanju možeš pronaći podatke o tome kako pokrenuti vlastiti posao, gdje potražiti pomoć i dobiti informacije o različitim financijskim mjerama i poticajima koji se nude.

Comments are closed.