Završena prva faza radova u Europskom parku

image-0-02-05-1bc96f626c0e78b9f88c3f562d199be3f7928d47bcc9c3d84815a395cdd90ff9-V

Prva faza uređenja Europskog parka projekta Upravnog odjela za europske poslove međunarodnu i regionalnu suradnju Karlovačke županije i Europe Direct centra Karlovac te partnera Grada Karlovca, Šumarsko i drvodjeljske škole Karlovac, Zelenila Karlovac, Hrvatskih šuma - Podružnica Karlovac te Konzervatorskog odjela u Karlovcu službeno je završena.

U parku je uređena kružna kamenita staza te su posađena tipična stabla za članice Europske unije koja mogu uspijevati i na karlovačkom području podijeljena u tri europske regije  - Sjeverna, Južna i Istočna Europa, a koje su donirala Veleposlanstva zemalja članica Europske unije u Republici Hrvatskoj i to redom: Njemačka, Francuska, Danska, Italija, Bugarska, Španjolska , Finska , Poljska, Slovenija, Slovačka, Latvija.

Slijedeća faza koja bi se trebala završiti u naredna dva tjedna predstavlja asfaltiranje prilazne staze parka, postavljanje šest drvenih klupa položenih u krug predstavljajući tako šest valova proširenja Europske unije, a koje su izradili učenici Šumarsko i drvodjeljske škole. također predviđeno je postavljanje i dvije solarne lampe.

Zadnja faza prije samog otvorenja 3. svibnja 2017. predstavljati će postavljanje informativne table parka te završno uređenje.

Ovim putem voljeli bi se zahvaliti svim donatorima spomenutim veleposlanstvima, tvrtci Semmelrock i Hrvatskim šumama te pozvati sve da nazoče otvorenju Europskog parka – prvog takvog parka u Hrvatskoj.

 

 

 

Comments are closed.