U SUBOTU NA OBALI RIJEKE KORANE EDIC KARLOVAC SUDJELOVAO U DOGAĐAJU SUSRET S RIJEKOM

U  subotu , 29. kolovoza 2020. godine s početkom u 10:00 sati u Karlovcu, EDIC Karlovac sudjelovao je u promotivnom događaju u sklopu projekta „Susret s rijekom“  Cilj projekta je doprinijeti održivom korištenju prirodnih  resursa i očuvanju biološke ravnoteže područja NATURA 2000 uz rijeke Karlovačke županije, kroz povećanje turističke privlačnosti ovih područja te edukaciju i podizanje svijesti o važnosti njihova očuvanja. S obzirom da je jedan od prioriteta Europske komisije Europski zeleni plan EDIC Karlovac će se pridružiti događaju i podjelom promo materijala i brošura u zelenom okruženju i uz projekt koji naglašava upravo prioritete EK ukazati na važnost očuvanja biološke ravnoteže.

Promo događaj bio je edukativnog i zabavnog  karaktera, a cilj je bio približiti zainteresiranoj javnosti projektne lokacije, novoizgrađenu posjetiteljsku infrastrukturu te osvijestiti javnost o važnosti očuvanja prirode i biološke raznolikosti te pravilnom ponašanju u NATURA 2000 zaštićenim područjima prirode.

Na događaju prisutni su mogli naučiti kako sigurno veslati i ponašati se na sve popularnijim SUP daskama, kayacima, mini raftovima i raftovima u samom slapu, uz visoko osiguranje ronioca i HGSS-a te vrhunskih skipera i kayakaša.

Obuka se sastojala od sigurnosnih uputa o pravilnom ponašanju na vodi koje se daju na kopnu i obuke u vodi.

Škola veslanja i sigurnog ponašanja na vodi odvijala se  u 2 termina prijepodne ( 10h i 11.30h) i u 3 termina poslijepodne (14h , 15.30h i 17h), te je obuhvaćala upoznavanje s opremom, oblačenje iste, sigurnosne upute skipera te učenje veslanja i ponašanja u slučaju pada u slap.

 

 

 

Comments are closed.