U petak u Aquatici održana jezična radionica i posjet Aquatici za djecu migrantskih obitelji

Djeca karlovačkih osnovnih škola, koja su u programu preseljenja prije nekoliko mjeseci stigla iz turskih izbjegličkih kampova, svakog tjedna uz pomoć volontera iz Gimnazije Karlovac uče hrvatski jezik i rješavaju druge školske obveze. U suradnji sa Gimnazijom Karlovac, EDIC Karlovac je u petak 28. veljače, organizirao za učenike Gimnazije Karlovac i djecu iz Sirije druženje u vidu radionica i posjeta akvariju u prostorijama Aquatike – slatkovodnog akvarija.

Radionice je održala škola stranih jezika Minimondo koja je djeci sirijskih obitelji na arapskom, turskom i hrvatskom jeziku pokušala približiti specifičnosti grada Karlovca te ribljeg svijeta. Nakon završene jezične radionice na temu „Karlovac naš grad“, zajedničkim posjetom Aquatici - slatkovodnom akvariju Karlovac savladavali su vokabular vezan uz rijeke, riblji svijet i riječne ekosustave. Nakon razgleda akvarija sudjelovali su u radionici "Grad Karlovac".

Ovim druženjem EDIC Karlovac želio je prikazati kako su solidarnost i jednakost jedne od temeljnih vrijednosti na kojima je izgrađena Europska unija. Ove vrijednosti nužni su sastojci za uključivo društvo a EDIC Karlovac upravo tim primjerom želio je to i dokazati.

Organizacijom ovog događaja djeci migrantskih obitelji također se željela dati podrška u životu u novom okruženju te poticati na zajedništvo između djece migranata i naših učenika.

Comments are closed.