U organizaciji EDIC Karlovac, na društvenim mrežama započinje izazov #MyGreenAction – Zeleni grad Karlovac i Karlovačka županija

Uoči zelenog tjedna EU, EDIC Karlovac organizira izazov #MyGreenAction (moja zelena akcija), koji će trajati tokom travnja i svibnja,Pozivaju se svi zainteresirani pojedinci, ustanove, jedinice regionalne i lokalne samouprave, udruge i ostali subjekti sa područja grada Karlovca i Karlovačke županije da na svom Facebook i Instagram profilu podijele fotografije, videozapise ili slične kreativne uradke onoga što poduzimaju kako bi osigurali zeleniju budućnost, pokažu što rade i što mogu napraviti kako bi svijet, zemlju i svoju lokalnu zajednicu učinili čišćom, zelenijom i ugodnijom za život.

Europski zeleni plan jedan je od prioriteta Europske komisije za nadolazeće razdoblje. Europski zeleni plan strategija je EU  za postizanje održivosti gospodarstva EU-a, a to se može postići pretvaranjem klimatskih i ekoloških izazova u prilike u svim područjima politike i osiguravanjem pravedne i uključive tranzicije.

Natječaj će službeno biti otvoren 27. travnja i trajati će do 17. svibnja. Svaki tjedan (od strane povjerenstva EDIC Karlovac i JURRA-e) bit će odabran najupečatljiviji podnesak koji će EDIC centar nagraditi prigodnim promo materijalima. Slika, video zapis ili drugi kreativni uradak se objavljuje (ili šalje) na sljedeće načine:

  1. FACEBOOK :
  • stranica događaja pod nazivom "MyGreenAction - Zeleni Karlovac i Karlovačka županija": https://www.facebook.com/events/548901425764304/
  • inbox EDIC Karlovac - koji će dalje proslijediti sliku na navedenu stranicu
  • objavom na vlastitom (privatnom ili poslovnom) Facebook profilu uz tag @EDICKARLOVAC i hashtag #MyGreenAction
  1. INSTAGRAM: - na vlastitom instagram profilu s hashtagom #edickarlovac i #MyGreenAction
  2. E-MAIL: edickarlovac@ra-kazup.hr - slika će zatim biti proslijeđena na stranicu događaja.

Kroz ovaj natječaj osim poticanja na kreativnost u objavi uradaka kojima se potiče promišljanje na zaštitu okoliša, putem društvenih mreža potiče se i na aktivnosti koje su usmjerene na sudjelovanje javnosti u donošenju odluka o okolišu i na poboljšanje kvalitete života u Hrvatskoj. Pružanjem praktičnih informacija, zagovaranje održivih politika zaštite okoliša poticati će se na interakciju i ukazati na okolišne probleme te sve zajedno uključiti na obzirnije ponašanje prema okolišu. Time će se tisuće građana Hrvatske informirati, te putem zanimljivih i kreativnih fotografija poticati na kvalitetu života brojnih građana.

Comments are closed.