Stipendije Erasmus Mundus 2017. za više od 1300 studenata diplomskih studija

erasmusMundusLogo

1345 studenata iz cijelog svijeta nedavno je primilo dobru vijest da im je dodijeljena stipendija koju financira EU i koja im omogućuje da najesen započnu združeni diplomski studij Erasmus Mundus.

Tim će se stipendijama pokrivati svi troškovi njihovih studijskih programa koji će se provoditi na najmanje dva visoka učilišta tijekom združenog ili dvostrukog diplomskog programa. Većina programa traje dvije godine.

Postoji 100 programa združenih diplomskih studija Erasmus Mundus za koje se nude stipendije EU-a za 2017. te oni obuhvaćaju brojna područja, od astrofizike i nanotehnologije do kartografije i sportske etike. Ovogodišnje su stipendije dodijeljene studentima sa svih šest kontinenata.

Najmanje 75 % stipendija dodijeljeno je studentima iz partnerskih zemalja, a dodatne stipendije dodijeljene su za određene regije svijeta u kojima je visoko obrazovanje prioritetno područje za suradnju EU-a. Preostalih 25 % stipendija namijenjeno je studentima iz zemalja EU-a i drugih zemalja koje sudjeluju u programu.[1]

Novoodabrani studenti moći će se uključiti i u Udrugu studenata i bivših studenata programa Erasmus Mundus, koja pruža podršku studentima te im omogućuje stvaranje kontakata prije, tijekom i nakon studija.

Svaki diplomski program ima i mogućnost dodjele bespovratnih sredstava EU-a za gostujuće akademsko osoblje koje dolazi kako bi poučavanjem ili istraživanjem pridonijelo programu.

Ovog će se ljeta u katalog programa Erasmus Mundus uključiti 40-ak novih diplomskih programa pa će se u sljedećem krugu odabira moći podnijeti prijave za stipendije za još više programa. Studenti koji s programom žele započeti u jesen 2018. prijave će moći podnijeti od listopada 2017. do siječnja 2018.

Comments are closed.