Pokrenuta paneuropska kampanja: Zdrava radna mjesta za radnike svih dobi

hands-545394_960_720

Europska komisija i Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA) u suradnji s nizozemskim predsjedništvom EU-a pokrenule su dvogodišnju paneuropsku kampanju: Zdrava radna mjesta za radnike svih dobi, što je najveća svjetska kampanja u tom području. Kampanja je usmjerena na održivi rad te sigurnost i zdravlje na radnom mjestu u kontekstu sve starije radne snage, a ujedno je pravodoban podsjetnik na to da će današnji mlađi radnici postati stariji radnici u budućnosti.

Kampanja je usmjerena na europska poduzeća (javna i privatna) te na potrebu promicanja održivog rada i zdravog starenja od samog početka radnog vijeka. Tim će aktivnostima poduzeća štititi zdravlje svojih radnika do umirovljenja i nakon toga, ali i očuvati produktivnost u svojim organizacijama.

Kampanja ima četiri osnovna cilja:

  • promicanje održivog radai zdravog starenja od samog početka radnog vijeka
  • isticanje važnosti sprečavanja rizika tijekom cijelog radnog vijeka
  • pomoć poslodavcima i radnicima (i onima u malim i srednjim poduzećima) pružanjem informacija i alataza upravljanje sigurnošću i zdravljem na radu u kontekstu sve starije radne snage
  • poticanje razmjene informacija i dobrih praksi.

Kampanjom Zdrava radna mjesta za radnike svih dobi 2016. – 2017. jača se svijest o važnosti dobrog upravljanja sigurnošću i zdravljem na radu te sprečavanja rizika tijekom cijelog radnog vijeka. Nadalje, ističe se prilagođavanje rada pojedinačnim sposobnostima, bez obzira na to je li radnik na početku ili pri kraju svojeg radnog vijeka.

Više o kampanji potražite ovdje

Comments are closed.