Ovog tjedna u EP-u: Pesticidi, vize, borba protiv terorizma

Na rasporedu je glasovanje o prijedlozima za sprječavanje terorizma i jačanju postupka autorizacije pesticida. Zastupnici također glasuju o ažuriranim pravilima o kratkotrajnim vizama.

U ponedjeljak, 3. prosinca, Odbor za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE) glasuje o dva prijedloga čiji je cilj jačanje borbe protiv terorizma i organiziranog kriminala. Prvi prijedlog obuhvaća pooštravanje pravila za pribavljanje osobnih iskaznica i zaustavljanje uporabe lažnih dokumenata, dok bi drugi olakšao korištenje financijskih informacija za prevenciju ili istragu teških kaznenih djela.

Odbor za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove također glasuje o ažuriranim pravilima o kratkotrajnim vizama i o prijedlogu za humanitarne vize.

Postupak EU-a za odobravanje pesticida (PEST), odbor uspostavljen nakon obnove glifosata i rastuće zabrinutosti mnogih Europljana, glasuje u četvrtak o preporukama usmjerenima na rješavanje nedostataka u postupku autorizacije pesticida.

U četvrtak, 6. prosinca, u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača (IMCO) na rasporedu je glasovanje o prijedlozima koji obuhvaćaju promicanje pravednosti i transparentnosti za poslovne korisnike platformi za online posredovanje, kao što su Amazon, eBay ili Google.

Comments are closed.