Održana debata EU BRUNCH KARLOVAC #ovajputglasam

Informacijski centar Europe Direct Karlovac u suradnji  s informacijskim centrom Europe Direct Čakovec održao je 12. travnja 2019.,debatu maturanata Gimnazije Josipa Slavenskog i Gimnazije Karlovac pod nazivom „EU BRUNCH KARLOVAC“ #ovajputglasam .  Debata se održala u Aquatici – slatkovodnom akvariju Karlovac. Debatu je otvorila Irena Božičević, iz Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije koja je pozdravila sudionike te zaželjela im uspješnu debatu. Prisutne su također pozdravile i Ana Kučinić iz Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije te ravnateljica Gimnazije Karlovac, Snježana Štranjgar te poručile maturantima da izađu izbore i sami kreiraju svoju sudbinu.

Središnja tema ove debate bila je politička participacija s naglaskom na izbore za Europski Parlament. Raspravljalo se o aktualnim temama kao što su: utjecaj društvenih mreža na političku participaciju, kako mladi ljudi mogu utjecati na mijenjanje politike EU te ocjenjuju li glasači program pojedinca ili političku opciju (stranku). Maturanti čakovečke i karlovačke gimnazije pokazali su i koliko su informirani te koliko prate teme vezane uz politiku i Europsku Uniju.

Na kraju rasprave je zaključeno da se kroz edukaciju o EU izborima i glasovanje, motivira i potakne sve one koji  su nezainteresirani i politički apatični  da  prepoznaju  svoju ulogu u oblikovanju politike dajući svoj glas opciji koju smatraju da će donijeti najbolje odluke za njihovu budućnost. Nakon završene debate, sudionici su posjetili slatkovodni akvarij u Karlovcu gdje su sudionici debate imali prilike nastaviti druženje.

Dio atmosfere sa debate možete pogledati u nastavku. Više informacija također je dostupno na Facebook stranici Europe Direct Karlovac #ovajputglasam

Comments are closed.