Junckerovim planom podržava se istraživanje raka

pexels-photo-259251

Europska investicijska banka odobrila je kredit od 40 milijuna eura Indivumedu GmbH, globalnom onkološkom poduzeću koje vode liječnici, a sjedište mu je u Njemačkoj. Novim će se sredstvima Indivumedu omogućiti daljnji razvoj globalne baze podataka koja znanstvenicima koji se bave istraživanjem raka omogućuje pristup podacima o oboljelima od raka te ulaganje u najnovije tehnologije koje će omogućiti bolje razumijevanje složenih podataka o raku.

Novim će se sredstvima Indivumedu omogućiti daljnji razvoj globalne baze podataka koja znanstvenicima koji se bave istraživanjem raka omogućuje pristup podacima o oboljelima od raka te ulaganje u najnovije tehnologije koje će omogućiti bolje razumijevanje složenih podataka o raku.

Jamstvo za financiranje projekta daje Europski fond za strateška ulaganja (EFSU), središnji element Plana ulaganja za Europu.

Vytenis Andriukaitis, povjerenik za zdravlje i sigurnost hrane, izjavio je: „Zdravstvenim sustavima u mnogim državama članicama EU-a sve su potrebnija ulaganja u suvremenu infrastrukturu, inovativne tehnologije i nove modele skrbi. Ulaganjem u Indivumed institucije EU-a pokazale su da su odlučne pomoći državama članicama da upravo to i ostvare. Drago mi je što je EIB danas potpisao taj ugovor jer će se njime dionicima u zdravstvenom sektoru olakšati korištenje Plana ulaganja za Europu na dobrobit naših građana.“

Dodatne informacije i najnoviji rezultati Plana ulaganja dostupni su na web-mjestu Plana ulaganja.

Comments are closed.