Europski tjedan sporta u Karlovcu u organizaciji EDIC Karlovac i Predstavništva Europske komisije u RH

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se ove godine održava šesti put. Europski tjedan sporta ove  godine započeo je 23. rujna te se u tom tjednu organiziraju aktivnosti diljem Europe. Službeno otvorenje Europskog tjedna sporta 2020. godine održava se u Njemačkoj 23. rujna. U Republici Hrvatskoj Europski tjedan sporta obilježit će se od 23. do 30. rujna 2020. godine.

Nedavna istraživanja pokazuju da je razina tjelesne aktivnosti trenutačno u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Europski tjedan sporta odgovor je na taj izazov.

EDIC Karlovac projekt čiji je nositelj Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije u suradnji sa Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj svjestan važnosti sporta za pojedinca, društvo i cijelu zajednicu a ujedno kao i centar koji promovira pitanja EU, organizira događaj:

Europski tjedan sporta u Karlovcu, 25.9.2020., 10:00 – 13:00 sati na igralištu Sokolskog doma.

Za tu prigodu biti će postavljen šator na igralištu Sokolskog doma te video zid na kojem će se emitirati sadržaji vezani za tematiku događaja. Prije samog događaja Voditelj Predstavništva Europske komisije u RH – g. Ognian Zlatev održati će press konferenciju na temu stanja EU te dati osvrt na Europski tjedan sporta. Događaj će započeti uvodnim govorima nakon čega će se predstaviti sportski klubovi a za ovu prigodu dramska skupina Gimnazije Karlovac snimit će skeč na temu sporta koji će se prikazivati na video zidu. Drugi dio događaja biti će okrugli stol na temu „Važnosti sporta za pojedinca i društvo“ u kojem će sudjelovati Zamjenica Župana Karlovačke županije – dr.sc. Vesna Hajsan Dolinar, Darko Vučić iz Ministarstva sporta i turizma, doc.dr.sc. Zrinko Čustonja sa Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te dr.med., spec. interne med., subspecijalist dijabetolog-endokrinolog Dragan Božičević, Sanjin Lucijanić – nogometni trener a dolazak je najavio i legendarni trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević. Oni će svaki u svom području iznijeti svoja stajališta na temu sporta, važnosti sporta za pojedinca, društvo, gospodarstvo te sportu na nacionalnoj razini i sportu u EU. Moderator okruglog stola biti će Dražen Pinević.

Događaj se odvija pod medijskim pokroviteljstvom Prvog Karlovačkog radija a sponzor u događaju je Dukat d.d. koji će za tu prigodu darovati Dukat fit proizvode za sudionike. Program će voditi Slavko Cvitković.

Comments are closed.