Europske snage solidarnosti: Prilika za mlade

Ako ste stari između 17 i 30 godina i želite pomoći drugima, uključite se u Europske snage solidarnosti.
Odbor za kulturu i obrazovanje (CULT) je u ponedjeljak, 4. veljače, izglasao nove prioritete za program Europskih snaga solidarnosti (2021. - 2027.).
Novi program uključuje aktivnosti humanitarne pomoći izvan EU-a. Također nudi bolji pristup mladima koji trebaju dodatnu pomoć. To se odnosi na osobe s invaliditetom, problemima sa zdravljem, iz siromašnih područja ili migrantskom pozadinom. Moći će sudjelovati u inicijativi na pola radnog vremena, pridružiti se aktivnostima unutar zemlje koje imaju prekograničnu dimenziju i uključuju sudionike iz drugih zemalja.

Parlament o novim pravilima glasuje na plenarnoj sjednici u ožujku.
Pravni okvir za Europske snage solidarnosti izglasan je tijekom rujanske plenarne sjednice u 2018.

Europske snage solidarnosti inicijativa su Europske unije kojom se stvaraju mogućnosti za mlade da volontiraju ili rade na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu koji su od koristi zajednicama i ljudima diljem Europe.
Cilj je pružiti mladim ljudima priliku da nauče nove vještine za osobni, društveni i profesionalni razvoj, uključujući učenje i trening, dok istovremeno pomažu drugima.
Projekti su iz područja obrazovanja, zdravstva, zaštite okoliša, rad s djecom i starijima te migrantima i tražiteljima azila - s tim da prioritet ima humanitarni rad.
Aktivnosti ne bi trebale imati negativan utjecaj na postojeća radna mjesta i programe te trebaju podržavati načela društvene odgovornosti tvrtki.
Prijave za Europske snage solidarnosti moguće su s navršenih 17 godina, ali potrebno je imati 18 godina za rad na projektima.

Saznajte više o socijalnim politikama EU-a.

 

Comments are closed.