EDIC Karlovac i ove godine koordinator u razmjeni božićnih ukrasa

Tradicionalno je EDIC Karlovac koordinator za razmjenu božićnih ukrasa. U suradnji s osnovnim školama, s ciljem educiranja mladih o drugim zemljama u EU kroz kreativne i zabavne aktivnosti, sudjelovanje u projektu „European Christmas Tree Decoration Exchange“, organizira razmjenu sa drugim osnovnoškolcima iz zemalja EU.

Cilj projekta je da učenici škola sudionica iz svih EU zemalja izrade božićne ukrase kojima će  predstaviti sebe, svoj kraj, svoju povijest i kulturu te da sve to podijele sa ostalim školama iz grupe koja im je dodijeljena. Izradom božićnih ukrasa učenici otkrivaju više o svojoj kulturi i tradiciji. Kroz materijale iz cijele Europe, oni će naučiti o Božiću u drugim zemljama te o mnogim drugim tradicijama svake zemlje, kao što su jezik, povijest i kultura, kao i razumijevanje onoga što znači biti građanin Europe.

Ove godine u projektu iz Karlovačke županije sudjelovalo četiri osnovne škole; - OŠ Banija, OŠ Grabrik, OŠ Dubovac i OŠ Dragojla Jarnević.  Sve škole su primile ukrase kojima su okitili Božićna drvca.

 

Comments are closed.