Debata s mladima – „EU Caffe – Neka se i moj glas čuje!“ #ovajputglasam

Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec u suradnji s Europe Direct Centrom Karlovac organiziraju debatu mladih, prvi međužupanijski „EU Caffe - Neka se i moj glas čuje!“. Debata u kojoj će sudjelovati učenici Gimnazije Karlovac i Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec održati će se u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. s početkom u 9.00 sati u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec. Predstavnici Ureda za informiranje Europskog Parlamenta u Hrvatskoj također će sudjelovati te održati predavanje o Europskim izborima.

Središnja tema biti će politička participacija s naglaskom na izbore za Europski Parlament. Raspravljati će se o aktualnim temama kao što su: pitanja ravnopravnosti spolova u politici, politička participacija građana u dijaspori, pitanja nacionalnih manjina i ruralnih područja u političkoj participaciji, pitanje političke participacije mladih i osoba starije dobi te pitanje o uvođenju obaveznog glasanja i sustava e-glasanja.

Ovom debatom omogućava se neposredna razmjena mišljenja mladih završnih razreda Gimnazija ovih dvaju gradova o aktualnim temama političke participacije. Više o ovoj debati moći ćete saznati putem Facebook stranice i Web stranice Europe Direct Karlovac #ovajputglasam

Više o kampanji za Europske izbore saznajte ovdje

Comments are closed.