300 milijuna kuna za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu

Objavljen je Javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za  sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini prema Programu sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu. U sklopu programa raspoloživi iznos sredstava koji se dodjeljuje u postupku javnog poziva je 300 milijuna kuna. Prihvatljivi korisnici sredstava su:

  • jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave,
  • pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava utvrđenih u Odluci, a najkasnije do 15. prosinca 2019. godine.

Sredstva Programa su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU za programsko razdoblje 2014.-2020.

Minimalna vrijednost zahtjeva za sufinanciranje provedbe EU projekta po pojedinačnom EU projektu ne smije biti manja od 50 tisuća kuna, dok maksimalna vrijednost može iznositi 7,5 milijuna kuna. Broj EU projekata za koje Korisnik može podnijeti zahtjev nije ograničen, ali se iznos sredstava koji se može dodijeliti jednom Korisniku u okviru ovog Poziva ograničava na 15 milijuna kuna.

Više o samom natječaju možete saznati na linku

Comments are closed.